Konsulenter på alternativ energi

Alternative energikonsulenter fortælle os, at overgangen fra petroleum-drevet økonomi og samfund ikke vil være en glat som helhed. Mængden af nye teknologier og infrastrukturer, der skal være udviklet og bygget er svimlende — ligesom Tyskland opnår kraftudtag 10% af hele nationen ved hjælp af vindmøller og solpaneler, selv som corporation efter corporation skyder op, hjulpet af forskellige regeringer skattelettelser og rabat incitamenter at fremme alternativ energi mission. Vi har ligget og ulmet på alternativ energi på den store skala i så lang tid, at vi nu skal scramble spille catch-up som adgang til billig olie lurer stadig tættere på at være en saga blot.

Konsulenter på alternativ energi også fortælle os, at vi har brug for multilaterale og internationale indsats i koncert med hinanden i retning af at komme væk fra tungt — næsten total — afhængighed af fossile brændstoffer. De er klar til at blive for dyrt, brænde dem er forurener atmosfæren, og grave for dem er forstyrre den naturlige miljø. Vi har ca. 30 år tilbage med rimelighed billig olie og gas — og konsulenter sige, at vi i løbet af 20 år ud over dette punkt hellere være mindst 90% uafhængig af dem. Desværre, på nuværende tidspunkt verden for det meste ikke handler som om dette er tilfældet. Tørst for olie er stigende, ikke læskninger, og det vokser hurtigere nu end det gjorde engang i 1970erne.

En af de store problemer med overgangen, konsulenterne påpege, er at højere olie og gaspriser stimulere økonomien (det går stik imod hvad mange energi såkaldte “eksperter” og mange medlemmer af den offentlige tro, men faktum er at olie og gas er fundet og fremstillet og transporteres af store selskaber, der beskæftiger skarer af ansatte arbejdstagere og entreprenører; og fra deres enorme profitter deres bestande forbliver lukrative på Wall Street.). Alternative, eller “grøn” energi har til at blive mere marketplace venlige, mere rentable for investorer og potentielle arbejdsgivere. Wall Street ikke kan lide forandringer; så der er modstand mod denne meget nødvendige økonomiske overgang. Det er derfor at mange konsulenter siger, at vi har brug for en international, regeringer-støttet initiativ sætte på plads; Vi får at vide, at vi ikke kan forvente den nye økonomi til foråret frem overnight, alle rene og poleret og perfektioneret af sort asken fra fossile brændstof økonomi phoenix.

Det er mest nødvendigt, at de velhavende, big-produktion nationer som USA, Japan, Vesteuropa og andre være dem til spydspids indsats at komme ud af den fossile brændstoffer afhængighed. Mindre og fattigere nationer ganske enkelt aldrig vil opnå grad af energiproduktion gennem kul og olie, som disse lande har – da de ville være klar til, de billige adgang til fossile brændstoffer vil være væk, og de vil aldrig være i stand til at opretholde deres nyligt steget civilisationer dengang som vi har kunnet gøre. Tid til overgang fra sort til grøn er nu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.